Dag 8

Lyft andra så lyfts du också

Behöver vi tänka på att tona ner vårt glada jag inför ledsna eller deppiga människor?
Nej absolut inte. Vi smittar av vårt glada jag. Skulle vi börja lägga negativ energi kring redan negativa saker så blir det ännu värre. Lys istället och se till att smitta. med ditt skratt.
Undersökningar visar att de som inte känner sig nöjda med sin arbetsinsats tittar ofta på dem som lyckas och gör som de även om de inte vill erkänna det. Detsamma gäller det privata, det är ofta så att de ledsna och negativa dras till dig för att de vill vara i din positiva energi, i ditt ljus. Akta så det inte utnyttjas eller att du dras ned bara, i deras negativa situation, stanna i ditt ljus och ge det du kan till att lyfta andra. Här är det viktigt att om man lätt dräneras av andra tänka sig att man stänger in sig i tex en glasbubbla för att skydda sig själv. För att hålla kvar sina energier och inte låta andra komma åt ens energier. Tänk, jag hör vad du säger men jag tar inte in dina känslor.

Säg någon fin komplimang till alla som du träffar. Snygg tröja, fin frisyr bra jobbat. Av det blir det själv också lyft. Ser du någon på jobbet som är lite utanför, som kanske ser ut och må dåligt? Den personen kanske behöver komplimangen extra mycket. När vi lyfter andra mår vi bra i oss själva och blir lyfta.

Komplimanger

Att ta emot en komplimang kan vara svårt. Många säger automatiskt tack det samma. Eller skyller på något och pratar bort det. När du säger tack det samma så händer detta: Personen som ger en komplimang till dig säger det från hjärtat men du säger det automatisk, utan någon som helst mening i det egentligen. Våga ta emot komplimangen, den var till dig, säg tack och le, ta in den i ditt hjärta och känn dig stolt.

Dagens utmaning:

Ge en komplimang till minst 3 personer och Känn efter hur det känns efter du har sagt det, vad kommer det göra med eran relation när du nu har lyft hen? skriv upp tankar och känslor i din bok. Säg något fint till dig själv, stå gärna framför spegeln när du gör det, hur känns det?

Bonustips:

Lyssna gärna på lifetalkpodden avsnitt nummer 9 med Karin och Anders Haglund där de pratar mer om just detta.

Dagens citat:

”Self love is your superpower”

Back to: 21 dagar av självkärlek