Dag 7

Acceptera

Vilka är dina fel och brister. Vilka fel och brister ser du hos andra? Går det acceptera andras brister och även sina egna?
Den där personen på jobbet som du tänker verkligen inte gillar dig är det verkligen så eller är det en illusion? Varför är han alltid på så dåligt humör vid frukosten. Är det verkligen för att det är fel på dig eller är det för att han har privata problem. 

Kan man ge lite extra kärlek till de som inte hälsar eller som tittar bort när du möter de. Kanske kan man le lite extra eller fråga om man kan göra något. Det behöver inte vara en gest, det kan vara lika värdefullt med en fin tanke. 
Går det att gå en hel dag utan att anstränga sig för att se alla andras och sin egna brister? Att bara låta det som händer hända utan att lägga sin energi på det.

När du söker makt och kontroll över andra människor slösar du med din egen energi.
När du söker pengar eller makt för egots skull spiller du energi på att jaga illusionen av lycka istället för att glädjas åt lyckan i stunden. Men när det du gör styrs av kärlek till dig själv och livet kan du skapa det liv du vill leva.

När du känner dig frustrerad eller upprörd av en person eller situation kan du komma ihåg att du inte reagerar på personen utan på dina egna känslor för personen eller situationen. Det är dina känslor och dina känslor är inte någon annans fel. Det är vilken energi du lägger i händelsen som är avgörande för hur du reagerar. När du förstår och känner igen dig fullständigt i detta är du redo att ta ansvar för hur du känner och kan ändra på det. Om du accepterar saker som de är är du redo att ta ansvar för din situation och för allt som du ser som ett problem.
Ta ansvar, skyll inte på någon eller något på grund av din situation och det inkluderar även dig själv.
Du behöver heller inte försvara din situation, släppt det behovet och du kommer att få tillgång till enorma mängder energi som du tidigare har slösat bort.

​​​​​​​Tänk att allt är som det ska, alla hinder och motgångar är där för att lära oss saker om oss själva och få oss att växa.
Känn efter inom dig själv varje gång du möter motstånd hur det känns, hur mycket energi lades på ilska och viljan att försvara din ståndpunkt? Vad fick du ut av det? Sluta kämpa och hålla emot så kommer du uppleva nuet som något helt annat och på köpet tycka bättre om dig själv.
Du kommer att få in så mycket mer njutning, glädje, frihet och självständighet i livet och det kommer att få dig att växa som person. Våga vara en bättre version av dig själv så slösar du inte med lika mycket energi.

Dagens utmaning:

Gör en överenskommelse med dig själv om att acceptera dig själv, andra människor, situationer och händelser som de är, accepterar det som sker och låt det vara.
Sluta klandra dig själv och andra. Kom ihåg att det är dina känslor som styr hur du reagerar på saker. Släpp behovet av att ha egna synpunkter på allt.
Skriv in i din bok om du upplevde någon liknande situation idag och hur du gjorde istället för att reagera. Hur kändes det?
​​​​​​​
Avsluta med att skriva 3 sakar som du är stolt och tacksam över med dig själv.

Dagens citat:

”Be kind, always”

Back to: 21 dagar av självkärlek