Dag 14

Självsnäll

Att vara självsnäll är att hjälpa sig själv att må bra för att få kraft att leva det liv man vill leva utifrån sina egna förutsättningar.
Självmedkänsla innebär att stötta sig själv i motgångar istället för att reagera med hård kritik eller kräva av sig själv att vara perfekt i alla lägen.
Om man ältar för mycket så fastnar man i det gamla eller så är man för tidigt ut i det nya. Försök att vara här och nu så är du mycket snällare mot dig själv.
Mental styrka gör skillnad!

Om du till exempel förlorar en tävling och är på jättedåligt humör p.g.a det. Eller nånting annat inträffar i ditt liv som gör att du börjar älta. Acceptera att det hände och bestäm dig för hur länge du ska älta. Om du har satt 15 minuter eller kanske en timme så sätt dig ner och älta just den tiden och sedan släpper du det för alltid.
​​​​​​​Själv kör jag en metod med inspiration från Jennifer Aniston: älta max två dygn, acceptera att det hände och att du fick de känslorna du fick. Kasta iväg känslan rätt in i skogen eller lägg den på marken och stampa på den och sen släpp och gå vidare utan att ta med dig den känslan och titta inte tillbaka igen.

Dagens utmaning:

Förstärkt det som du gör bra! skriv små meddelanden på din spegel eller små notiser på små lappar om allt du gör bra eller vill göra bra. till exempel: jag tror på mig själv! Hej snygging, Bra jobbat! Vad grym du är!​​​​​​

Bonustips:

varje gång du ser dig själv i en spegel, ett skyltfönster eller en backspegel idag så le och känn dig grym!

Dagens citat:

”Våga vara den vackra person som du är!”

Back to: 21 dagar av självkärlek