Vecka 2

Vecka 2

Mönster och paradigmer

Alla tankar vi tänker är till 95% tankar som vi tänkte igår. Ju fler gånger vi upprepar en tanke desto starkare koppling får den till hjärnan. Från vi var små har vi blivit itutade saker om oss själva och vad vi ska tro på eller tänka på, hur vi ska vara eller hur det inte är okej att vara. Vi är programmerade till att vara någon vi kanske inte vill vara. Dina föräldrar tyckte att du skulle vara högutbildad men ville du det? Eller var det deras dröm? Det är ett stort jobb att ändra sina mönster men det går. Om du stannar upp och tänker till, varför lever jag som jag gör. Varför tänker jag som jag gör. Då kommer du inse att du är programmerad av dina föräldrar/ lärare/ vänner/ andra vuxna.
Vårt undermedvetna är helt öppet när vi är små. Vi slukar i oss information från omgivningen som sedan gör oss till dem vi är idag. Vi behöver mata vår hjärna med nya tankar som skapar vårt nya liv, umgås med bra människor. Följa våra drömmar och gå vår egen väg.

​​​​​​​Det undermedvetna bär på alla svar från ditt förfultna, det är de svaren som kommer automatiskt och de känslor vi automatiskt känner inför händelser eftersom det är det vår hjärna vet om. Så länge vi inte omprogrammerar vår hjärna stannar vi kvar i våra gamla mönster och beteenden. Det är här vi fastnar i vårat ältande och inte kommer därifrån.
Ett exempel på att vara fast i det undermedvetna kan vara: Du ser ett jobb du vill ha och jaa det måste jag söka, din paradigm säger NEJ sök inte, du kommer göra bort dig, det är för avancerat för dig.
Intuitionen vill ta dig framåt, paradigmen vill hålla dig tillbaka. Tänk inte för mycket då kommer tviveln och oron att ta över. Lyssna

​​​​​​​Om vi däremot börjar mata våran hjärna med ny information kan vi ändra alla gamla mönster och bli de som vi är menade att vara. Vi kan blomma ut i vår fulla potential. Det gäller att vara kontinuerlig i att tala om för sig själv att man duger. Att verkligen ändra sitt tänk så man tror på det själv. Annars kommer den där rösten från det förflutna in igen och försöker putta ner ditt nya jag från pedestalen för att ta över och hamna i gamla vanor igen.

​​​​​​​Där hjärnan känner sig trygg att vara.

Mata din hjärna med kärlek, fred, lycka, lugn, harmoni, jag är trygg etc. Hjärnan kan inte skilja mellan vad du tror och vad som är verklighet. Så att skapa din verklighet börjar med att ändra dig själv.

Veckans utmaning:

Sätt dig och fundera varje kväll, vilka mönster bär jag med mig, vilka upprepar jag dagligen som jag egentligen inte vill. Vad har hänt idag som jag inte riktigt tar med mig som något positivt?
Bli medveten och bestäm dig för att ändra på det. Skriv ner det som du känner inte längre har något syfte i ditt liv, allt du vill göra dig av med. Du kanske känner att du tre gånger denna veckan har sagt något till någon som i efterhand inte kändes bra. Vart kommer det från? Är det en vana? Kan du låta bli att säga så? Hur vill du vara istället?

När veckan närmar sig sitt slut, skriv allt du kommit fram till som inte gynnar dig längre på ett löst papper. Bränn den lappen i en eldsäker skål eller utomhus men gör det safe.. Tänk eller säg samtidigt: Jag släpper härmed det gamla och är mottaglig för det nya. Nu börjar mitt nya liv. Denna övning kan du göra så fort du vill släppa saker i ditt liv. Rädslor, orostankar mm När du släpper tar universum hand om det och du kan börja leva mer som du vill.

Varje kväll
Titta dig i spegeln och lägg handen på hjärtat. Säg jag älskar dig för att 5 ggr. 
​​​​​​​Skriv tre saker i din bok om vad du gjort bra under dagen Veckans citat…

”Att våga vara sig själv och strunta i vad andra tycker är styrka.”

Back to: