Dagen då jag upptäckte livet.

Under en stor del av mitt liv har jag haft en känsla i min kropp av att inte duga, av att inte räcka till. Jag var den som blev bortvald och den som aldrig blev vald. Jag kämpade med att försöka förstå varför det var så, då förstod jag aldrig varför folk betedde sig som de gjorde. Jag förstod aldrig det som jag kan se idag. Jag har insett att allt handlar om bakgrund, hur jag uppfattar situationer, hur jag tillåter andra att behandla mig. Jag vet att mycket satt i mitt huvud och en viktig insikt var när jag började förstå att det inte låg hos mig alla gånger utan även hos den som jag mötte som jag inte kände mig accepterad av. När vi mår bra i oss själva projicerar vi inte negativa saker på andra. När vi börjar förstå att alla människor kämpar med sina egna saker blir det lättare att vara trygg i att det inte är dig det är fel på.

Jag har nu lärt mig nu hur det funkar med vårt mindset, hur det funkar med hjärnan när du är liten och att det som du plockar in från din omgivning gör att du blir den som du är idag. Jag har förstått att den miljön du vistas i skapar den du är, så om du omger dig med många personer som beter sig på ett negativt sätt så var uppmärksam på vem du är runt de. Det är lätt att bli som du umgås. Jag har också lärt mig hur du lätt kan programmera om din egen hjärna och välja andra tankebanor i olika situationer och därigenom skapa den nya versionen av dig. 

När jag fick den här insikten började jag jobba med mig själv och jag förstod att jag är en person värd att älska. En person värd att vara med och framförallt insåg jag att det räcker med att älska sig själv för att allt annat runt omkring också ska bli bra. Det var då jag kunde börja slappna av och bara följa med i livet. 

Jag kan nu se hur mycket tid jag har slösat på att inte ha tagit vissa beslut tidigare. Eftersom jag inte älskade mig själv tillräckligt blev jag fast i vissa situationer som jag inte borde befunnit mig i. När jag inte vågade lita på mig själv, litade jag heller inte på livet. Det gör jag idag. 

Alla erfarenheter har tagit mig hit, där jag är nu och jag skulle inte vilja ha dem ogjorda men det här uppvaknandet har varit det bästa som kunde hända mig. Ett uppvaknande som fick mig att inse vem jag var då och vem jag ville vara framöver. Du är inte vad som har hänt med dig, du är den du väljer att vara. Kom ihåg det. 

Härom dagen så läste jag ett citat (på internet) som jag fastnade för. Det stod att det finns två viktiga dagar att fira under året. Dagen då vi föddes och dagen då vi upptäckte livet. Jag vet så väl när det var för mig, dagen då jag började se helt annorlunda på livet. Dagen då jag tog mitt livs viktigaste beslut. 

Dagen då jag valde MIG. 

Det var ett av de viktigaste ögonblicken för mig för jag insåg då att jag hade ett värde, att jag var värd att älska, att jag kunde bestämma över mitt eget liv. Dagen då jag tog beslutet om att välja mig och mitt liv förändrade allt. Jag hade levt i en destruktiv relation alldeles för länge och nu var jag äntligen fri. MITT Liv startade. Nu, några år senare vet jag att livet handlar om att älska sig själv, att bekräftelse behöver komma inifrån och att när man älskar sig själv, kan man älska andra på rätt sätt. Att kunna säga att jag älskar MIG är stort och det finns många som har lång väg dit men jag kan stolt säga det. Jag älskar MIG och jag älskar mitt liv. 

Jag kommer fortsätta utveckla mig själv så mycket jag kan under resten av mitt liv och med hjälp av de verktyg jag har så vet jag att allt är möjligt. Hela livet är en process av lärande och utveckling och jag tänker inte stanna nu, för jag har precis fått upp farten. 

Jag ser så mycket fram emot att få sprida min kunskap vidare, att dela med mig av mina erfarenheter för att stärka andra och att få just Dig att må bättre. 

Så om du är trött på din stressiga vardag, känner dig missförstådd eller vill ha in mer glädje i livet, känner dig redo för nästa kapitel i ditt liv och vill börja älska dig själv. Då kan jag hjälpa till att ta dig dit. Hjälpa dig till att våga vara stjärnan i ditt liv.