Vecka 6

Vecka 6

Lyft andra så lyfts du också

​​​​​​​
Behöver vi tänka på att tona ner vårt glada jag inför ledsna eller deppiga människor?
Nej absolut inte. Vi smittar av oss av vårt glada jag. Skulle vi börja lägga negativ energi kring redan negativa saker så blir det ännu värre. Lys istället och se till att smitta när du känner dig glad.
Undersökningar visar att de som inte känner sig nöjda med sin arbetsinsats tittar ofta på dem som lyckas och gör som de även om de inte vill erkänna det. Detsamma gäller det privata, det är ofta så att de ledsna och negativa dras till dig för att de vill vara i din positiva energi, i ditt ljus. Akta så det inte utnyttjas eller att du dras ned bara i deras negativa situation, stanna i ditt ljus och ge det du kan till att lyfta andra. Säg någon fin komplimang till alla som du träffar. Snygg tröja, fin frisyr, bra jobbat. Av det blir du själv också lyft. Ser du någon på jobbet som är lite utanför, som kanske ser ut och må dåligt? Den personen kanske behöver komplimangen extra mycket. Eller bara en extra kärleksfull tanke. När vi lyfter andra mår vi bra i oss själva och blir lyfta vi också.

Komplimanger.

Att ta emot en komplimang kan vara svårt. Många säger automatiskt tack det samma. Eller skyller på något och pratar bort det. När du säger tack det samma så händer detta: Personen som ger en komplimang till dig säger det från hjärtat men du säger det automatisk, utan någon som helst mening i det egentligen. Våga ta emot komplimangen, den var till dig, säg tack och le, ta in den i ditt hjärta och känn dig stolt.

Veckans utmaning:

Hela veckan 1: ge en komplimang till minst 3 personer om dagen och Känn efter hur det känns efter du har sagt det, vad kommer det göra med eran relation när du nu har lyft hen? Skriv upp tankar och känslor i din bok.
Hela veckan 2: Om du får komplimanger, ta emot de genom att bara säga tack och le.
​​​​​​​
Dag 7 läs igenom din vecka, hur många komplimanger delade du ut? Blev det t.o.m fler än 3 någon dag? Reflektera. Fick du någon komplimang? Hur kändes det?

Varje kväll när du borstar tänderna Säg något fint till dig själv när du står framför spegeln, hur känns det?
​​​​​​​Gå och lägg dig med den känslan.

Bonus

Någon dag under veckan: lyssna på lifetalkpodden med Karin och Anders Haglund avsnitt nummer 9 där de pratar mer om just detta med att lyfta andra. Även deras andra avsnitt innehåller massor av bra tips som berör livet.

Veckans citat…

”Self love is your superpower”