Vecka 3

Mitt ideala jag!

Om man ser saker från en positiv sida brukar det ofta vara lättare att hantera livet.
Att ta på sig de positiva glasögonen varje dag underlättar betydligt och även de runt omkring oss blir påverkade av vår positivitet. Det är lättare att se på sig själv som någonting bra om man är positivt inställd till livet och ens ideala jag formas mer och mer.

Alla bär på en tanke eller dröm om något i framtiden. En del har redan sitt dröm boende men kanske vill resa minst en gång per år, någon har rest hela livet men letar efter en stabil plats att bo på. Nästa har allt hon kan önska men saknar en riktigt fin vän. Vad drömmer du om?

Veckans utmaning:

Dag 1:  Ta fram ditt block. Nu ska vi göra en skrivövning.
Sitt där du inte blir störd. Slappna av och blunda. Andas lugnt in genom näsan ut genom näsan fyll hela magen med luft i varje inandning. Andas så 5 gånger in och ut. Se nu framför dig hur du vill leva, hur ser ditt drömliv ut? vad drömmer du om? ett nytt hus? Ett överflöd av pengar? Kanske ett nytt jobb? Se framför dig hur du har ditt ideala liv. Hur ditt ideala jag tar sig igenom dagen. Vad äter du? Vad har du på dig? Vad kör du för bil? Vart jobbar du? Vem umgås du med? Sitt nu en stund och lev dig in i din dröm. Försök få med så många detaljer som du kan. När du känner dig redo kom sakta tillbaka till här och nu, rör lite på kroppen och ta några djupa andetag. Ta fram ditt block och din penna och skriv allt vad du vill ha i ditt nya liv. Vad såg du? Hur kändes det? Var det skrämmande? Exalterande? Skriv ner vad du kände.
När du skriver så skriv i nutid. Jag jobbar på, jag bor, jag äger, jag har osv. Endel kan fastna i 30 minuter, endel har bilden klar och ser allt supersnabbt. Gör gärna om övningen om du inte känner att du kommer till ro. Och fyll på med saker och ändra under veckan din bild över dina drömmar.

Dag 2

Skriv ner allt du önskar och komplettera ditt manus kring ditt drömliv. Läs sedan detta dagligen.
​​​​​​​
Hela veckan: Börja använda dig av ditt ideala jag varje dag i alla beslut. Testa! Ex: jag vill verkligen gå på den här kursen men vet inte om jag kan. Vad skulle mitt ideal jag göra nu? Skulle hon tacka ja? Försök ha med ditt ideala jag varje dag från och med idag och gör denna meditation så ofta du kan.

Bonus

Rensa din garderob. Vad känner du dig fin i vad känner du dig mindre fin i? Vad är inte till din fördel? Skänkt det du inte längre vill ha till bättre behövande. Allt som får dig att känna dig vacker behåller du och klär dig i det varje dag från och med nu.

”Ge lika mycket plats till dig som du ger till andra! våga vara stjärnan i ditt liv.”


​​​​​​​
​​​​​​​