Vecka 10

Vecka 10

Självsnäll

Att vara självsnäll är att hjälpa sig själv att må bra för att få kraft att leva det liv man vill leva utifrån sina egna förutsättningar.
Självmedkänsla innebär att stötta sig själv i motgångar istället för att reagera med hård kritik eller kräva av sig själv att vara perfekt i alla lägen.
Om man ältar för mycket saker så fastnar man i det gamla eller så är man för tidigt ut i det nya. Försök att vara här och nu så är du mycket snällare mot dig själv.
Mental styrka gör skillnad!

Om du till exempel förlorar en tävling och är på jättedåligt humör p.g.a det. Eller nånting annat inträffar i ditt liv som gör att du börjar älta. Acceptera att det hände och bestäm dig för hur länge du ska älta. om du har satt 15 minuter eller kanske en timme så sätt dig ner och älta just 15 minuter och sedan släpper du det för alltid.
​​​​​​​Själv kör jag en metod med inspiration från Jennifer Aniston: älta max två dagar, acceptera att det hände och att du fick de känslorna du fick. Kasta iväg känslan rätt in i skogen eller lägg den på marken och stampa på den och sen släpp och gå vidare utan att ta med dig den känslan och titta inte tillbaka igen.

Veckans Utmaning

Dag 1
När man är glad mår man bra och är i ett positivt mind. Då är det lättare att tycka om sig själv. När man tycker om sig själv tycker man mer om andra.
Sätt dig och gör en lista! vad blir du glad av. Du kanske älskar att dansa, eller träffa en vän som får dig att skratta. Vilket av det kan du göra NU? DO IT
Vem är din förebild inom olika områden? kolla in hur dom gör/ är/ beter sig och ta in dem sakerna som du tycker är bra. Se vilka superkrafter de sitter på som du faktiskt har inom dig. Var den personen du vill vara, lev som den personen och känn dig som den superhjälte du är.

Hela veckan
Förstärkt det som du gör bra! skriv små meddelanden på din spegel eller små notiser på små lappar om allt du gör bra eller vill göra bra. till exempel: jag tror på mig själv! Hej snygging, Bra jobbat! Vad grym du är, 

​​​​​​​Valfri dag denna vecka.
Se till att  ha en dag helt bara för dig där du är snäll mot DIG.
Titta dig i spegeln och säg fina saker, ta på dig kläder som du känner dig snygg i.
Ät DIN  favoritmat.
Kanske du kan ta en stund för dig själv på kvällen och bada fotbad eller läsa en bok?

Veckans citat…

”I see beauty in everything that’s Me.”