Dag 5

Mitt ideala jag…

Om man ser saker från en positiv sida brukar det ofta vara lättare att hantera livet. Att ta på sig de positiva glasögonen varje dag underlättar betydligt och även de runt omkring oss bli påverkade av vår positivitet. Om man uppskattar det man ser i sin partner istället för att hitta fel, om man uppskattar hela livet istället för att se det negativa som dyker upp runt omkring blir hela livet roligare. Det är lättare att se på sig själv som någonting bra om man är positivt inställd till livet och ens ideala jag formas mer och mer.

Dagens utmaning:

Ta fram ditt block. Nu ska vi göra en enklare meditation. (ljudfil finns ovan) Slappna av och blunda. Andas lugnt in genom näsan ut genom näsan fyll hela magen med luft i varje inandning. Andas så 5 gånger in och ut. Se nu framför dig hur du vill leva, hur ser ditt drömliv ut? Vad drömmer du om? Ett nytt hus? Ett överflöd av pengar? Kanske ett nytt jobb? Se framför dig hur du har ditt ideala liv. Hur ditt ideala jag tar sig igenom dagen. Vad äter du? Vad har du på dig? Vad kör du för bil? Vart jobbar du? Vem umgås du med? Sitt nu en stund och lev dig in i din dröm. Försök få med så många detaljer som du kan. När du känner dig redo kom sakta tillbaka till här och nu, rör lite på kroppen och ta några djupa andetag. Ta fram ditt block och din penna och skriv allt vad du vill ha i ditt nya liv. Vad såg du? Hur kändes det? Var det skrämmande? Exalterande? Skriv ner vad du kände. När du skriver så skriv i nutid. Jag jobbar på, jag bor, jag äger, jag har osv. Skriv med känslor.” Jag älskar tanken av mitt nya hus, det får mig att känna harmoni.” Väv gärna in att du känner dig tacksam för de saker du har och hur glad du är för att du har det.
​​​​​​​
Vad händer om du börjar använda dig av ditt ideala jag varje dag i alla beslut. Testa! Ex: jag vill verkligen gå på den här kursen men vet inte om jag kan. Vad skulle mitt ideal jag göra nu? Skulle hon tacka ja? Försök ha med ditt ideala jag varje dag från och med idag och gör denna meditation så ofta du kan. Ett sätt kan vara att du läser högt och spelar in din dröm om ditt ideala liv och lyssna på det varje dag. Lev som ditt ideala jag, gå som henne klä dig som henne och var i ditt nya liv redan nu.

Bonus Utmaning

Rensa din garderob. Vad känner du dig fin i och vad känner du dig mindre fin i? Vad är inte till din fördel? Skänk det du inte längre vill ha till bättre behövande. Allt som får dig att känna dig vacker behåller du och klär dig i det varje dag från och med nu.

Dagens citat

’’Ibland måste man flytta på sig själv för att komma framåt.’’

-Herregud & co

Back to: 21 dagar av självkärlek