Dag 3

Mönster och paradigmer

Alla tankar vi tänker är till 95% tankar som vi tänkte igår. Ju fler gånger vi upprepar en tanke desto starkare koppling får den till hjärnan. Från vi var små har vi blivit itutade saker om oss själva och vad vi ska tro på eller tänka på, hur vi ska vara eller hur det inte är okej att vara. Vi är programmerade till att vara någon vi kanske inte vill vara.
Det är ett stort jobb att ändra sina mönster men det går. Om du stannar upp och tänker till, varför lever jag som jag gör? Varför tänker jag som jag gör? Då kommer du inse att du är programmerad av dina föräldrar/ lärare/ vänner/ andra vuxna.
​​​​​​​Vårat undermedvetna är helt öppet när vi är små. Vi slukar i oss information från omgivningen som sedan gör oss till dem vi är idag. Vi behöver mata vår hjärna med nya tankar som skapar vårt nya liv, umgås med bra människor. Följa våra drömmar och gå vår egen väg.

Det undermedvetna bär på alla svar från ditt förflutna, det är de svaren som kommer automatiskt och de känslor vi automatiskt känner inför händelser eftersom det är det vår hjärna vet om. Så länge vi inte omprogrammerar vår hjärna stannar vi kvar i våra gamla mönster och beteenden. Det är här vi fastnar i vårat ältande och vi kommer inte där ifrån om vi inte själva vänder på det. Djupa mönster kallas också paradigmer.
Ett exempel på att vara fast i det undermedvetna kan vara: Du ser ett jobb du vill ha och jaa det måste jag söka, din paradigm säger NEJ sök inte, du kommer göra bort dig, det är för avancerat för dig.
Intuitionen vill ta dig framåt, paradigmen vill hålla dig tillbaka. Det är där vi är trygga, där vi vet vad som kommer hända. Det som gör att vi inte söker jobbet. Tänk inte för mycket då kommer tvivlen och oron att ta över.

Om vi däremot börjar mata våran hjärna med ny information kan vi ändra alla gamla mönster och bli de som vi är menade att vara. Vi kan blomma ut i vår fulla potential. Det gäller att vara kontinuerlig i att tala om för sig själv att man duger. Att verkligen ändra sitt tänk så man tror på det själv. Annars kommer den där rösten från det förflutna in igen och försöker putta ner ditt nya jag från piedestalen för att ta över och hamna i gamla vanor igen. Där hjärnan känner sig trygg att vara, där den varit hela tiden.

Mata din hjärna med kärlek, fred, lycka, lugn, harmoni, jag är bra, jag är trygg etc. Hjärnan kan inte skilja mellan vad du tror och vad som är verklighet. Så att skapa din verklighet börjar med att ändra dig själv. Att övertala hjärnan om det du nu säger är sant. Att fortsätta tro på det och skapa ditt nya jag.

Dagens utmaning:

Sätt dig och fundera, vilka mönster bär jag med mig, vilka upprepar jag som jag egentligen inte vill. Bli medveten och bestäm dig för att ändra på det.
​​​​​​​Skriv ner det som du känner inte längre har nåt syfte i ditt liv, allt du vill göra dig av med. Bränn den lappen nånstans i säkerhet. Tänk eller säg samtidigt: Jag släpper härmed det gamla och är mottaglig för det nya. Nu börjar mitt nya liv. Denna övning kan du göra så fort du vill släppa saker i ditt liv. Rädslor, orostankar mm. Om du vill, filma eller ta ett kort när du eldar din lapp och lägg det i fb gruppen. Det blir större kraft när man gör det tillsammans.

Bonus utmaning

Gå gärna in på youtube och lär dig mer om  paradigmer med hjälp av Bob Proctor. Sök på sticky person och how to shift a paradigm.

Dagens Citat:

’’Att våga vara sig själv och strunta i vad andra tycker är styrka’’


​​​​​​​

​​​​​​​

Back to: 21 dagar av självkärlek