Dag 19

Förväntningar

Har du ofta förväntningar på de i din närhet eller på livet?
Vad händer när förväntningen inte slår in?
Många av oss har förväntningar för att vi tror att det sitter utanför kroppen att vi får som vi vill och blir lyckliga. Men vad skulle hända om man börjar vända alla förväntningar till uppskattning och överaskningar istället?

T.ex när vi ska på solsemester och vi tänker oss en veckas strålande väder och möts av regn. Hur många har inte tröttnat innan dag 1 är slut. Men om vi åker på resan utan förväntning kommer vi Kanske ha en jättefin vecka ändå och bli superglada när det klarnar upp efter några dagar. Då kommer vi känna tacksamhet till allt runt oss och uppskatta resan ännu mer.

Kan  man ha med det tänket i det dagliga? När vi förväntar oss att familjemedlemmar ska hjälpa till hemma t.ex. Om vi inte har några som helst förväntningar på de kommer vi bli sjukt glada den dagen huset är ny städat när vi kommer hem. Men om vi förväntar oss att mannen ska ha städat och dottern ska ha plockat upp i sitt rum och det inte är gjort får dagen en annan vändning när vi kommer hem. Hur vill du ha det?
Man kan också ha förväntningar på hur någon i ens närhet ska vara som person. Kan vi istället börja tänka att den personen gör så gott han kan?
Om man är frustrerad över något en annan person gör som man själv tycker är helt galet kan man alltid tänka. Han gör så gott han kan just nu i stunden för han vet inte bättre. Det underlättar massor både i din hjärna och för den som du inte får ett utbrott på.

Uppskattning

Allt som du uppskattar skapar du mer av, det beror på att när du är i vibration med uppskattning är du i din sanna natur. 
Vad uppskattar du i ditt liv? Vem uppskattar du? Visar du att du uppskattar personen? Hur skulle det vara om vi visar lite uppskattning till alla som gör något för oss. 

Dagens utmaning:

​​​​​​​Dagens utmaning är uppskattningsleken (med inspiration från Abraham Hicks och Gabrielle Bernstein)
Välj en familjemedlem eller en vän och säg att du vill testa en lek. Sen säger ni varannan gång:
Jag uppskattar dig för att…
Jätte lyftande och kul, man ler med hela kroppen och tänk på att du kan göra det med flera. Tänk vad härligt att bara få höra massa bra saker om sig själv.

Dagens citat:

”En person lär sig att älska andra genom den enkla handlingen att älska sig själv.”

Back to: 21 dagar av självkärlek