Dag 18

Bekräftelsebehov

Vi vill så himla gärna vara någon för någon att vi glömmer att den viktigaste personen vi ska vara någon för är oss själva. Är det viktigt vad grannarna tycker om eller vilken bil man kör? Eller vad man har köpt för något nytt idag. Varför är det viktigt att lägga ut på sociala medier om vilken dyr middag man just ätit eller hur mycket man älskar sin sambo. Kan det vara så att det viktigaste egentligen är att hitta in i sitt eget hjärta och bekräfta sig själv för den fantastiska person man är? Njuta av den goda maten och vara tacksam för den i stunden istället för att ta en bild så alla ska se, så att alla kan skriva något fint om hur bra just du verkar ha det. Kanske man kan hitta andra saker som är viktigare i livet. Kanske kan det vara så att det viktigaste är att hitta in i sitt hjärta och bekräfta sig själv för den fantastiska person som man är. Kanske man då kommer på vad som är viktigt på riktigt.

Dagens utmaning:

​​​​​Skriv de saker i din bok som du känner att du sökt bekräftelse i. Varför tror du att du behöver bekräftelsen? Kanske du redan nu efter denna kursen känner att du inte tänker så längre, superbra men du minns säkert någon gång i ditt liv där du sökte efter uppmärksamhet och bekräftelse. Vad hände och vad tar du med dig från det tillfället?
Kan det va så att vi behöver lite bekräftelse utifrån ibland eller kan vi bara vara nöjda med att få den från oss själva?

 
​​​​​​​Skriv ner 5 saker som bekräftar dig som person.

Bonustips:

Bekräfta någon annan genom en komplimang eller några fina ord och se hur det känns och hur personen reagerar.

Dagens citat:

”Dont ruin a good today by thinking about a bad yesterday, Let it go!”

-Russell Simmons
Back to: 21 dagar av självkärlek