Dag 16

Relationer

​​​​​Vem är du i en relation, som vän eller kollega? Vem är DU och vet du vilka behov du och dina nära har.
Bättre relationer hittar du olika test. Ett bra test för att ta reda på sina behov är ”kärlekens fem språk”. Ett viktigt test för att ta reda på hur man ska hantera de som man lever med och också sig själv.

De 5 språken är:

  • Bekräftande ord
  • Kvalitetstid
  • Gåvor
  • Tjänster
  • Fysisk beröring

Visste du att om din partner tycker att bekräftande ord är det viktigaste får man aldrig någonsin kritisera honom eller henne. Medans en person som tycker presenter är det viktigaste kanske inte alls bryr sig om kvalitetstid. Ett kul test som säger mycket.
Vill du veta mer om dig själv som person och grotta ner dig lite mer finns ett test som heter anknytning eller anknytningsteori. Där kan du se om du är t.ex. ambivalent eller trygg som person. Läs om dina starka och svaga sidor och lär känna dig själv lite mer. Reflektera, känner du igen dig i de svar du får i testet? Skriv i din bok om det du tycker passar in och dina reflektioner. Kanske du inte tycker det stämmer alls men efter några månader kommer du på att det är ju precis så det är. Det där är ju jag.

Dagens utmaning:

Skriv en lista på positiva egenskaper hos dina närmaste. Avluta med en lista om dig själv. Läs en gång till hur bra du faktiskt är. Tacka för att du har vänner med så fina egenskaper.

Dagens citat:

”Var den du är, hela du är vacker”

Back to: 21 dagar av självkärlek